top of page

Tietoa meistä

HYVÄ SUUNNITTELU SÄÄSTÄÄ

Huolellisella suunnittelulla, oikeaan aikaan ja oikeilla menetelmillä rakentaminen säästää rahaa ja ympäristöä.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä valmiin suunnitelman kera tai ilman. Kun otat yhteyttä varhaisessa vaiheessa, pystymme hyödyntämään parhaiten olemassa olevia rakenteita ja materiaaleja. 

 

Me arvostamme lähituottajia, mahdollisimman lyhyitä kuljetusmatkoja ja kierrätysmateriaaleja. 

 

Tontilta löytyvät kivilohkareet ovat pihanrakentajan aarteita. Vanhat betonikivet ja -laatat voi usein uusiokäyttää puhdistuksen jälkeen. Työtä on hieman enemmän, mutta materiaalia säästyy ja hienoa ”ajan patinaa” saadaan heti.

 

SOPIVILLA KONEILLA TYÖ SUJUU

Piharakentamisessa on paljon käsityötä, mutta raskaammat työt teemme konevoimin. Kalustomme on kompaktia ja koeteltu monenlaisissa kohteissa. 

 

Viherrakennuksessa ja puutarhanhoidossa käytämme monipuolista kalustoa viikatteesta kauko-ohjattavaan tasolaseriin. Meillä on 3,5 tonnin kumitelakaivinkone ja Avant-kuormaaja lisävarusteilla. 

 

Kun koneet on hyvin huollettu ja tyhjäkäyntiajat minimoidaan, polttoainetta kuluu mahdollisimman vähän. Pienkoneissamme käytämme vähemmän ympäristöä kuormittavaa pienkonebensiiniä.

VASTUULLISUUS SELKÄYTIMESSÄ

Perinteisiä torjunta-aineita emme ole koskaan käyttäneet, ja olemme siitä ylpeitä! Hoitotöissä hyödynnämme mekaanista torjuntaa, rikkaruohojen liekitystä ja biologisia torjunta-aineita. Pyrimme myös käyttämään luonnonmukaisia lannoitteita.

 

Kasvualustoina suosimme kompostipohjaisia tuotteita. Parasta on, jos tontilla oleva maa saadaan parannettua uudeksi kasvualustaksi, silloin rakentamisen hiilijalanjälki pienenee oleellisesti.

 

Piharakentamisessa voidaan kierrättää paljon materiaaleja paikan päällä! Kun kaikki mahdollinen materiaali on uusiokäytetty, lajittelemme jätteet ja toimitamme ne oikeaan paikkaan.

Kun perustin Puutarhatoimisto Greenin vuonna 2013, toteutin oman unelmani. Sitä ennen työskentelin pitkään puutarhakaupan ja ympäristökonehuollon parissa.


Keväästä syksyyn aikani kuluu asiakkaiden pihaprojekteissa. Työni on mielenkiintoista, antoisaa ja lomittuu paljolti myös muuhun elämääni. 


Vapaa-aikana liikun metsissä ja puistoissa. Lisäksi kunnostan rakkaani kanssa Salaista puutarhaa − taidan siis olla semmoinen ulkoilmaihminen.


Sydäntäni lähellä ovat kolme poikaani, kaksi karjakoiraa, Lapin erämaat, Atlantin kelluva puutarha Madeira, juurimusiikilliset kulttuuririennot ja erilaiset kierrätysprojektit.


Hortonomiksi (AMK) olen valmistunut Lepaalta 1998. And of course I’m a member of The Royal Horticultural Society.

Ville Nieminen, toimitusjohtaja

bottom of page